UDRUGA
BRANITELJA
151.
SAMOBORSKE
BRIGADE


Sat povijesti na Trokutu 2019.

Sat povijesti na Trokutu 2018.

Sat povijesti na Trokutu 2017.

Sat povijesti - Bunker 2017.


Sat povijesti - Trokut 2016.


Sat povijesti - Trokut 2015.


NOVOSTI
20. 2. 2013.

DOŠKOLOVANJE-PREKVALIFIKACIJA NEZAPOSLENIH HRVATSKIH BRANITELJA SA PODRUČJA SAMOBORA I SVETE NEDELJE U 2013.

Kao što smo informirali, na edukativni seminar u Bregani 31. siječnja 2013. odazvalo se 52 nezaposlena branitelja. Njih 33 pokušalo je prikupiti potrebne dokumente kako bi se kandidirali za sufinanciranje kod Ministarstva branitelja na natječaj. Zbog raznih razloga neki nisu ispunili uvjete, a neki su odustali.

Prikupivši sve potrebne dokumente u suradnji sa našom udrugom, uspješno je u Ministarstvo branitelja poštom kandidirano 22 zahtjeva branitelja.

Ministarstvo će tijekom 2013. godine odobriti 100 zahtjeva za sufinanciranje prekvalifikacije, pa je i tu konkurencija dostavljenih zahtjeva trostruko veća od mogućnosti. Sada treba čekati odluke povjerenstva Ministarstva kome će prekvalifikacija biti odobrena.
Mi smo se kao Udruga kandidirali za takav program i u Zagrebačkoj županiji, pa trebamo čekati odluku županijskog povjerenstva o raspodjeli sredstava. Kao partneri u projektu prekvalifikacije nezaposlenih branitelja dobili smo podršku gradova Samobora i Svete Nedelje. Tim sredstvima pomoglo bi se sufinancirati one zainteresirane polaznike kojima Ministarstvo ne odobri cijeli iznos, već samo djelomično.

Pučko otvoreno učilište Samobor već je za 7 polaznika započelo seminar računalstva što zajednički rješavamo sistem predfinanciranja. Prošlogodišnjim ugovorom POU Samobor u siječnju je nastavio ugovoreni posao sa nama, te je u tijeku nastava za CNC operatere, a u veljači je počela nastava za voditelje seoskog turizma.

Tako zajedno sa našim partnerima gradom Samoborom i Sv. Nedeljom pomažemo stvoriti pretpostavku povoljnijih uvjeta za zaposlenje našim suborcima koji su nezaposleni.

U Samoboru, 20. veljače 2013.

UDRUGA
BRANITELJA
151.
SAMOBORSKE
BRIGADE
Studio Imago - web design & development